Afvallen als je ouder wordt: 10 dieet tips voor vrouwen vanaf 40 jaar
9 mei 2020Wat is detox?
20 oktober 2021Natuurlijk hebben wij vooraf uitgebreid nagedacht “Moeten we dat nou wel doen, nóg een supplementenmerk lanceren?”. Toch kwamen we al redelijk snel op het antwoord “ja!” maar, dan wel met eerlijke en hoogwaardige supplementen voorzien van écht orthomoleculair advies en ondersteuning en helemaal gericht op vrouwen. Om zo optimaal resultaat te behalen…
Maar wat betekent dat nou “eerlijke en hoogwaardige supplementen”? Allereerst het woord eerlijk. daarmee bedoelen we dat wat er op het etiket staat, er ook echt inzit. En dat is helaas niet zo vanzelfsprekend als je denkt! Een voorbeeld hiervan is dat er op een verpakking staat 200 mg magnesium. Maar als je de grootte van de tablet ziet weet je dat dit niet kan kloppen. Onderzoek leert dan dat er 50 mg magnesium inzit wat gewonnen is uit 200 mg magnesiumcitraat. Dus maar 50 mg is effectief en niet 200 mg. Dat is nogal een verschil! Bij ons is alles elementair, dwz op het etiket staat de hoeveelheid werkzame stof. Geen gedoe, geen addertjes, voorwaarden of kleine lettertjes, gewoon 100% transparant.
En dan hoogwaardig. Er is behoorlijk wat kaf onder het koren als het om supplementen gaat. Goedkoop is helaas toch meestal duurkoop. Dat komt omdat goedkope supplementen vaak anorganische mineralen of synthetische vormen bevatten die goedkoop, maar ook slecht opneembaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn carbonaten, fosfaten en oxides. In veel gevallen zie je op een potje staan 200mg magnesium staan. Naast dat je dan niet weet of dit de elementaire hoeveelheid is (zie hierboven) weet je ook niet welke verbinding het betreft. Wij zullen altijd de verbinding erbij zetten en streven er uiteraard naar de beste opneembare verbinding te verwerken. Als het om magnesium gaat is dit een magnesiumbisglycinaat of citraat.
Bij B vitaminen is het van belang dat er gewerkt wordt met actieve vormen. Dit komt niet alleen de effectiviteit zeer ten goede, het maakt ook dat deze vitaminen niet kunnen ‘stapelen’. Een voorbeeld hiervan is vitamine B6. Het goedkopere Pyridoxine wordt veel gelinkt aan neurologische bijwerkingen terwijl Pyridoxaal-5-Fosfaat (P-5P), de actieve vorm van B6, dit niet heeft.
Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat de verhoudingen tussen de verschillende stoffen kloppen. Dit is helaas lang niet altijd het geval wat ten koste gaat van de effectiviteit van het supplement.
Kortom, een voedingssupplement kies je niet zomaar. Daar is kennis en inzicht voor nodig. Het is onze missie je te helpen en van het juiste te voorzien. Vragen? Laat het ons weten!